Home

Achtergrond 1 reactie

Balkenende verwacht veranderingen in VS

Premier Jan Peter Balkenende verwacht dat de Verenigde Staten lessen zullen trekken uit de financiële crisis en het Rijnlandse model van een sociale markteconomie meer zullen gaan waarderen.

Dat zegt Balkenende donderdag in een interview met Forum, het opinieblad van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Balkenende verwacht dat de Amerikanen meer oog zullen krijgen voor de langere termijn. "Ook Amerikanen hebben behoefte aan een stabiele economie. Men zal zo'n systeem van perverse financiële prikkels toch echt moeten aanpassen. Het is toch te gek voor woorden. De mensen die op Wall Street actief zijn, ontvangen meer aan bonussen dan er aan geld naar Afrika gaat om arme landen te ondersteunen'', aldus de premier in Forum.

Hij verwacht dat het Angelsaksische economische model aan terrein gaat verliezen. "Mensen willen niet alleen maar vandaag consumeren en vandaag op vakantie gaan. Mensen willen ook zekerheid over hun pensioen, rust en stabiliteit op langere termijn.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geen poldermodel ?

Of registreer je om te kunnen reageren.