Home

Achtergrond 194 x bekeken

Babysterfte hoogste in achterstandswijken

In achterstandswijken overlijden meer baby's vlak voor, tijdens of vlak na de bevalling dan elders in het land.

Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum vastgesteld. Wonen in een achterstandswijk heeft belangrijke negatieve effecten op moeder en kind, zo stellen zij.

De kans op een slechte uitkomst is bij bewoners van deze wijken 20 tot 30 procent groter, zo blijkt uit het onderzoek, waarvan de resultaten zaterdag worden gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Baby's die in de 'prachtwijken' worden geboren hebben vaker een te laag geboortegewicht, een slechte conditie (blauw) en komen vaker te vroeg ter wereld. Dit zijn aandoeningen die tot sterfte kunnen leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.