Home

Achtergrond

Autobranche zet in op werktijdverkorting

Autodealers en garagehouders in Nederland willen werktijdverkorting voor hun werknemers om de problemen met de teruggevallen autoverkoop tegen te gaan.

Brancheorganisatie Bovag hoopt daarover op korte termijn een akkoord te sluiten met de vakbonden. De maatregel kan worden ingezet als minister Donner (Sociale Zaken) niet ruimhartiger omgaat met zijn regeling voor werktijdverkorting.

Dat zei Bovag-directeur Koos Burgman in een gesprek met het ANP. Volgens Burgman staan er in zijn sector duizenden banen op het spel omdat consumenten hun hand op de knip houden. "De showrooms zijn leeg, maar ook garagehouders krijgen steeds minder werk. De situatie is nu heel zorgelijk.''

Bovag hoopt nog voor de kerst een akkoord te sluiten met de bonden. Naast werktijdverkorting zet de branche, die in totaal ongeveer 60.000 werknemers telt, in op vervroegde uittreding van oudere werknemers en flexibelere werktijden. Ook moeten werknemers loon kunnen inleveren voor vrije tijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.