Home

Achtergrond

Australië oogst meer tarwe dan gemiddeld

Australië oogst dit jaar 20 miljoen ton tarwe.

Het vijfjaarlijks gemiddelde is 18,8 miljoen ton, maar daar zit ook het slechte oogstjaar 2007/2008 bij. De gerstoogst komt dit seizoen uit op 6,4 miljoen ton. Dat is minder dan het vijfjaarlijks gemiddelde van 7,1 miljoen ton.

Abare, het agrarisch statistisch bureau van Australië, publiceerde gisteren een nieuwe oogstprognose. Vergeleken met de vorige prognose van september heeft Abare de opbrengst van tarwe en gerst iets verhoogd. Opvallend is dat Australië dit jaar minder gerst oogst dan gemiddeld, terwijl het areaal met 4,5 miljoen hectare uitkomt boven het vijfjaarlijks gemiddelde van 4,3 miljoen hectare. Australië is in normale productiejaren één van de grootste tarwe-exporteurs ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.