Home

Achtergrond

'Arbeidsbureau' weer op nieuwe leest

Met ingang van 1 januari is de Centrale Organisatie voor Werk en Inkomen gefuseerd met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

Het werk dat nu door de CWI’s wordt gedaan gaat verder onder WERKbedrijf.

In de praktijk betekent dit voor werkgevers en werkzoekenden dat ze in het vervolg met al hun vragen terecht kunnen bij Lokaties Werk en Inkomen. In heel Nederland komen 97 van deze locaties, die werkzoekenden en werkgevers één aanspreekpunt bieden voor werk en alles wat daarmee te maken heeft. In de locaties werkt het UWV/WERKbedrijf samen met de gemeenten.

Het is de bedoeling dat werkzoekenden sneller in contact worden gebracht met werkgevers die vacatures melden. In de tuinbouw was het CWI onder meer verantwoordelijk voor het afgeven van tewerkstellingsvergunningen voor arbeidskrachten buiten de EU of in EU-landen voor wie een overgangsregime geldt, zoals nu Roemenië en Bulgarije.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.