Home

Achtergrond

Apothekers: Kwaliteit staat op spel

Apothekers zijn bang dat ze hun klanten niet meer dezelfde kwaliteit kunnen garanderen nu de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag de nieuwe tarieven voor 2009 heeft gepresenteerd.

Het gaat om de tarieven die apothekers krijgen voor verkochte medicijnen. Volgens de apothekersorganisatie KNMP zijn de bedragen veel te laag. De NZa heeft bovendien bepaald dat de apothekers met zorgverzekeraars moeten onderhandelen over de hoogte van een deel van het tarief.

De apothekers zeggen niet meer te kunnen garanderen dat alle medicijnen beschikbaar zijn zodra klanten ze nodig hebben. Ook zouden er meer fouten gemaakt kunnen worden bij het verwerken van de recepten.

De KNMP heeft de afgelopen maanden actie gevoerd voor hogere tarieven. De NZa heeft de kwestie onderzocht, maar geconcludeerd dat de apothekers onnodig veel geld eisen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.