Home

Achtergrond 169 x bekeken

Apacheongeluk kost in 2009 ook nog miljoenen

Het ongeluk met de Apachegevechtshelikopter die vorig jaar december voor een stroomstoring zorgde in de Bommeler- en Tielerwaard kost Defensie volgend jaar mogelijk 35 miljoen euro.

Dat schrijft minister Eimert van Middelkoop (Defensie) in een brief die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Defensie had voor 2008 al een post van 5 miljoen euro uitgetrokken om claims van particulieren en bedrijven af te handelen. Deze maand is echter een contra-expertise begonnen over claims van particulieren en bedrijven die samen 20 miljoen euro van de overheid eisen.

Daarnaast ligt er nog een schadeclaim van de netbeheerder ter waarde van 35 miljoen euro. Op de vraag of Van Middelkoop geld krijgt van zijn collega Wouter Bos van Financiën, geeft de minister in zijn brief geen antwoord. Volgend jaar zal de kwestie opnieuw "aan de orde zijn'', schrijft hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.