Home

Achtergrond 2 reacties

André van der Zande

Was secretaris-generaal bij het ministerie van LNV sinds mei 2007 en als zodanig uiterst invloedrijk tijdens het bewind van minister Gerda Verburg.

Een vriend van de boeren was hij niet: de landbouwlobby verdacht hem, bioloog van origine, van te veel sympathie met natuur en milieu. Dat deed Van der Zande onvoldoende recht. Niettemin moest hij bij de fusie van het departement met dat van Economische Zaken het veld ruimen, ten gunste van EZ-sg Chris Buijink.

Zit nu op een wachtgeldbaan als adviseur bij Binnenlandse zaken. Is tevens verbonden aan Wageningen Universiteit als bijzonder hoogleraar ruimtelijke planning en cultuurhistorie (Belvédère-leerstoel).

Geboortejaar: 1952

Functies:
• voormalig secretaris-generaal LNV
• adviseur bij Binnenlandse zaken

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Grappig, zijn betrokkenheid (eigenlijk stond er: verantwoordelijkheid!) bij het mestbeleid is plotseling weggehaald. Begint zeker nattigheid te voelen.

  • no-profile-image

    spotvogel

    Ach wat heet: intellectueel. Als aartsarrogant Leids studentje deed hij indertijd doctoraalonderzoek bij ons instituut en daar heb ik een nare smaak aan overgehouden. Later werd hij nota bene ook nog mijn directeur, maar verdween schielijk naar Den Haag toen Cees Veerman hem een vette kluif voorhield. Want zo lokt men immers carriéretijgers! Voordeel is, dat zulke baantjesjagers zich vaak verslikken in een té grote kluif. Misschien heeft men die bij VION in de aanbieding?

Of registreer je om te kunnen reageren.