Home

Achtergrond 197 x bekeken

Amsterdam treedt nog niet op tegen paddo's

De gemeente Amsterdam gaat het paddoverbod voorlopig nog niet actief handhaven.

Er bestaan momenteel nog te veel onduidelijkheden over hoe dat zou moeten. Dat is de uitkomst van overleg maandag tussen burgemeester Job Cohen, de politie en het Openbaar Minsterie, maakte een gemeentewoordvoerster bekend.

Een van de vragen die leven is wie de leiding moet nemen bij het handhaven. Cohen kreeg vorige week een brief van het ministerie van Volksgezondheid waarin stond dat politie en justitie daarover gaan. Zij bleken er maandag echter van uit te gaan dat de burgemeester het voortouw neemt.

Cohen gaat nu contact opnemen met de regering om te vragen wat precies de bedoeling is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.