Home

Achtergrond

Amerikaanse economie krimpt in derde kwartaal

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel vandaag bekendmaakte. De nieuwe raming van de ontwikkeling van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) komt overeen met de vorige schatting, die eind november werd gepresenteerd.

Het is de sterkste krimp van de Amerikaanse economie sinds het derde kwartaal van 2001, toen de Verenigde Staten werden getroffen door de terreuraanslagen van 11 september. De verwachting is dat de economische teruggang nog scherper uitvalt in het vierde kwartaal. Daarmee zouden de VS officieel in een recessie terechtkomen. In het tweede kwartaal groeide de grootste economie ter wereld nog met 2,8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.