Home

Achtergrond

Alanheri lijdt verlies in 2008

Voerproducent Alanheri NV zal over het jaar 2008 verlies lijden.

Eerder gaf het bedrijf al aan het verlies te verwachten. De negatieve beleidseffecten die nog doorwerken uit het verleden zijn hiervoor een belangrijke reden, aldus het bedrijf. Een exact bedrag wordt nog niet genoemd, het verlies wordt wel lager ingeschat dan in 2007, toen 1,07 miljoen euro verlies werd gemaakt.

De hervorming moet resulteren in een organisatie die zich toelegt op de productie en verkoop van kleindiervoeders in het vogel- en knaagdiersegment met zowel het eigen merk, Witte Molen, als met private labels aangevuld met de exclusieve vertegenwoordiging van een aantal toonaangevende huisdiervoeder merken.

Door de hervorming zal een bedrijf overblijven met een omzet van ruim 20 miljoen euro dat werk biedt aan ongeveer 60 mensen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.