Home

Achtergrond 200 x bekeken

Akkoord op til over gewasbescherming

Over de nieuwe EU-verordening over gewasbescherming zullen de Europese ministers van landbouw een besluit nemen tijdens hun vergadering eind volgende week.

Die verwachting heeft minister Verburg van LNV vandaag in de Tweede Kamer uitgesproken. Verontruste Kamerleden van CDA en VVD hielden de minister voor dat er vandaag in Brussel een ambtelijk akkoord over de nieuwe verordening zou komen, waarop de minister geen invloed meer zou hebben.

Verburg legde uit dat het Europees Parlement, het Franse voorzitterschap van de raad van landbouwministers en de Europese Commissie nu werken aan een compromis tussen het oorspronkelijke besluit van de ministers van landbouw en de verscherpte amendering van de milieucommissie van het parlement.

Maar het echte besluit nemen de ministers pas volgende week, zei ze. De minister bevestigde opnieuw dat ze niet akkoord gaat met een verordening waardoor teelten verdwijnen. "Mijn meeste collega’s denken er net zo over", aldus Verburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.