Home

Achtergrond

Agrico schort oprichting dochterbedrijven op

Aardappelhandelshuis Agrico heeft de plannen voor de oprichting van dochterbedrijven in Roemenië en Bulgarije tijdelijk opgeschort.

De reden is de huidige economische crisis, zegt algemeen directeur Ineke Mastenbroek van aardappelcoöperatie Agrico.

De coöperatie wil in veelbelovende afzetmarkten dochterbedrijven oprichten of deelnemingen verwerven, zegt Mastenbroek. "We denken in eerste instantie aan Roemenië en Bulgarije. In die landen ontwikkelt de economie zich snel. Het stimuleert ook de afzet van onze rassen verder naar het Oosten, zoals Rusland, Oezbekistan en Oekraïne. Maar door de economische crisis hebben we de uitbouw van ons netwerk van dochterbedrijven en deelnemingen tijdelijk stil gezet."

Dochterbedrijven zijn van belang voor Agrico, zegt Mastenbroek. "Ze leveren een stevige bijdrage aan het financiële resultaat van Agrico. Bovendien kunnen we onze rassen op een grotere markt afzetten, waardoor we de ontwikkelingskosten van een nieuw ras eerder terugverdienen."

Of registreer je om te kunnen reageren.