Home

Achtergrond 211 x bekeken 5 reacties

Agrariërs verwachten groei

Agrariërs hebben ondanks de teruglopende economie vertrouwen in de toekomst.

De agrarische ondernemer heeft, ondanks de teruglopende economie, vertrouwen in de toekomst. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 3.700 boeren dat is uitgevoerd in opdracht van Agrovak.

Bijna 60 procent van de ondervraagden verwacht dat zijn bedrijf meer dan gemiddeld zal groeien. Melkveehouders verwachten meer groei dan akkerbouwers en loonwerkers.

De ondernemers denken de groei op te vangen door te investeren in verdere automatisering en mechanisering, en in mindere mate met eigen personeel.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat boeren niet erg trouw zijn aan merken. Bij investeringen vindt 22 procent het merk van groot belang. Ook aanschaf via internet is niet populair, 13 procent geeft aan machines en andere zaken via internet te kopen.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Out Grunn

  Wijze woorden ,gli, ijsselmuiden U lijkt wel een eX Tuinder die net als ik net iets te ver sprong en buiten de bak terecht kwam daarbij even een kanttekening de Bank had de spelregels hierbij veranderd en het hek een paar meter naar binnen gezet.

 • no-profile-image

  N.R.

  Inderdaad, dat zou ik ook vermelden net vlak voor de verschillende beurzen. Zo zou het er toch nog een beetje op lijken dat het perfect gaat in de landbouw en dat er grof geld valt te verdienen dus; "uitgeven maar". Je zou je bijna schamen als je niets zou kopen. Voorlopig dan toch, effe wachten kan wel eens rendabel zijn. Wie zou er eerder zenuwachtig worden???

 • no-profile-image

  Piet

  Natuurlijk is groei zeer belangrijk,en dit mag meer zijn dan 3% per jaar maar wel in persoonlijke rijkdom en niet altijd in matrealisme, los je schuld af word meester over je boerderij ben blij met wat je hebt en deel dat wordt meester over je mind .volg je eigen ding en je wordt meester over je ziel. volg je andere spoor zul je zien dat je altijd arm blijf want er kom voor ieder een moment dat je die groei niet kunt bij houden ,zo doende af en toe instorten van economie .terug komend op kop artiekel er is nog genoeg groei te verkrijgen die helemaal niks kost en je erg verreikt .

 • no-profile-image

  lukky

  MOOI GESPROKEN PIET UIT BRABANT. je bent vast heel gelukkig.

 • no-profile-image

  gli

  Jazeker mensen: altijd focussen op groei!
  Zo hoort het immers in de moderne economie!
  Een moderne ondernemer behoort risico's te durven nemen.
  Gaat het goed: moet je eens kijken wat een fantastische ondernemer dat is! Een voorbeeld voor elke ondernemer!
  Gaat het fout: moest hij/zij ook maar niet zulke domme dingen doen.
  Mensen: Wees gewaarschuwd!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.