Home

Achtergrond 163 x bekeken 2 reacties

Achterstanden blank ingelopen

Blank kalfsvlees is weer wat duurder geworden en noteert nu €4,12 per kg. Een stijging van €0,09. In de opmaat naar de feestdagen kent blank een korte opleving. Maar het verschil met vorig jaar is nog altijd schrijnend. Toen werd €5,83 per kg betaald.

De handel in blank kalfsvlees loopt heel behoorlijk. In Italië is de vraag zelfs prima. In Duitsland is de handel redelijk. Alleen Frankrijk blijft hier wat bij achter.

In 2009 komen de prijzen van blank kalfsvlees weer onder druk te staan. Het aanbod blijft onverminderd groot, terwijl de vraag dan zal teruglopen. Veel zal van Italië afhangen. Een onzekere factor, waar de productie moeilijk te peilen is.

Een voordeel is er wel. Door de grote vraag van de laatste weken zijn de achterstanden in blank kalfsvlees praktisch weggewerkt.
In eerste instantie stabiliseert de prijs van blank kalfsvlees. In ieder geval deze maand.

De roséprijs staat nog altijd onder druk. Het aanbod is erg groot. Rosékalveren worden een fractie goedkoper en noteren €2,60.
Het rosé-aanbod blijft ruim. Daardoor blijft de prijs voorlopig kwakkelen. Een stijging is nog niet in zicht.

prognose:

blank kalfsvlees en rosé stabiel

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik

    Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen nog altijd schrijnend???? Vorig jaar waren die overdreven en extreem hoog. Neem een gemiddelde. Vorige week las ik in de boerderij dat de "kostprijs" 4.30 euro is. Daar zijn ook al rendementen over berekend.

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Vorig jaar was de kostprijs ook overdreven en extreem hoog, om even in de termen van mijn voorganger te spreken. Melkpoeder en nuka-prijzen rezen de pan uit. Ook de kostprijs van de kalveren die nu geslacht worden ligt fors hoger dan 4,30. Zonder vooraf berekend rendement. Maar misschien moet ik, ja eerst zelf maar eens kalveren gaan houden om dit te ontdekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.