Home

Achtergrond

'Aardbevingsvarken' dier van het jaar in China

Een varken dat ruim een maand onder het puin lag na de zeer zware aardbeving in de Chinese provincie Sichuan, is uitgeroepen tot dier van het jaar in China.

Hij eindigde als eerste tijdens een internetstemming, meldde de Chinese staatskrant China Dailey vandaag.

Het varken dat Zhu Jianqiang is genoemd, varken met een sterke wil, overleefde onder het puin op houtskool en regenwater. Hij verloor in die 36 dagen flink aan gewicht. Nadat reddingswerkers hem hadden gevonden werd Zhu Jianqiang geadopteerd door het Jianchuan Museum, een museum ter nagedachtenis aan de ramp waarbij zeker 70.000 mensen omkwamen.

Het twee jaar oude varken heeft laten zien dat je nooit moet opgeven en is een voorbeeld voor Chinese ondernemers, is te lezen in de krant. Overigens heeft de meest populaire attractie van het museum het zo goed dat hij weer is aangekomen tot ruim 100 kilo. "Hij is te lui en te vet geworden'', aldus een museummedewerker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.