Home

Achtergrond

Aantal huisuitzettingen door huurschuld stijgt

Steeds meer mensen worden hun woning uitgezet.

Het aantal uitzettingen bij corporaties nam vorig jaar met 14 procent toe tot ruim 8500. In bijna acht van de tien gevallen (78 procent) is een forse huurachterstand de reden voor uitzetting. Maar ook treden woningcorporaties harder op tegen illegale onderhuur, wietplantages en overlast.

Aedes, de vereniging van wooncorporaties, maakte vrijdag de cijfers over 2007 bekend. Deze groep verhuurders huisvest 2,4 miljoen huishoudens.

Eind vorig jaar hadden ruim 237.000 huishoudens een huurachterstand, een stijging van 17 procent. In 2006 waren dat er nog 203.000. Volgens het NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet) is de schuldenproblematiek in 2007 groter geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.