Home

Achtergrond 273 x bekeken 1 reactie

ABN Amro: kredietcrisis kans voor pluimveehouderij

De Nederlandse vleessector ondervindt hinder, maar kan ook profiteren van de kredietcrisis.

Dit geldt met name voor de pluimveevleessector. De zuivel krijgt het moeilijk. Dat zegt ABN Amro bank in een analyse. Pluimveevlees zal als goedkoper vlees profiteren van prijsbewuste consumenten. Duurder vlees, als kalfsvlees staat wél onder druk. De kredietcrisis maakt het verkrijgen van kredieten moeilijker. Dit wordt vooral in Midden-Europa gevoeld. Varkensbedrijven daar hebben daar moeite de productie te verhogen, terwijl de prijzen naar verwachting uit een dal klimmen. Goed voor de Nederlandse varkenshouder, aldus de bank.

De vleessector krijgt wel te maken met duurder voer. Na een topjaar qua oogst wordt volgend jaar minder graan en soja geoogst. Dit is een gevolg van hoge kunstmestprijzen en duurdere voorfinanciering.

De kredietcrisis zet wel de zuivelsector onder druk. Het merendeel van de Nederlandse zuivel wordt geëxporteerd, maar de drijvers achter de groei, opkomende economieën, zien hun inkomensgroei stagneren. De melkprijs zal dus naar verwachting nauwelijks tot niet stijgen, aldus de bank.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Harm

    Laat de ABN AMRO zich maar een buigen over hun rente tarieven. De aandeelhouders moeten blijkbaar gespekt worden.
    Andere banken zijn op dit moment veel interressanter.

Of registreer je om te kunnen reageren.