Home

Achtergrond 362 x bekeken 1 reactie

70 hectare verworven in Oostvaarderswold

Er is tot nu toe 70 hectare verworven in het plangebied van 1650 hectare voor het nieuwe natuurgebied Oostvaarderswold in Flevoland.

Het gaat om één heel bedrijf van 50 hectare en om 20 hectare Domeingrond waarvan de pacht was afgelopen. Dat meldt een woordvoerder van de provincie Flevoland. Verder zijn er met diverse boeren gesprekken en onderhandelingen gaande, waarvan een aantal in een vergevorderd stadium, aldus de provincie.

Donderdagavond komt het onderwerp aan de orde in de commissievergadering van Provinciale Staten. Dan komt de provincie ook met de uitslag van een onderzoek naar de bereidheid tot vrijwillige verkoop van de vijf bedrijven in het zoekgebied van 300 hectare dat bovenop de genoemde 1650 hectare komt. Op 11 december volgt behandeling in de Staten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    anoniem

    Geloof nooit de woordvoerders van provincie of van DLG: ze liegen en bedriegen waar je bij staat. Of op zijn zachtst gezegd ze verdraaien de feiten nogal om stemming te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.