Home

Achtergrond

10.000ste hakselaar uit Zweibrücken

De John Deere-fabriek in het Duitse Zweibrücken produceerde onlangs de 10.000ste veldhakselaar.

Sinds de volledige overplaatsing van de hakselaarproductie vanuit Ottumwa (V.S.) naar Zweibrücken (D.) in 1992 is nu deze mijlpaal bereikt. Wereldwijd is het de 20.347ste Deere-hakselaar die in de geschiedenis van het bedrijf van de band gelopen is. Het jubileum-exemplaar is een 7750i Pro Drive. Dit model is sinds een jaar in productie.

Optimale haksellengte

De hakselaar is uitgevoerd met een tienrijige Kemperbek en infrarood drogestofmeting die de optimale haksellengte bepaalt. Loonbedrijf Hackstein uit Wachtendonk (D.) is eigenaar van deze nieuwe machine. Bijzonder is dat ditzelfde loonbedrijf in de jaren zeventig de tweede in Duitsland geproduceerde Deere-hakselaar kocht.

Kredietcrisis

John Deere volgt de wereldwijde kredietcrisis weliswaar met argusogen, maar ontslagen zijn bij de fabriek in Zweibrücken nog niet aan de orde. Het bedrijf is zich ervan bewust dat potentiële klanten grote investeringen mogelijk een jaar kunnen doorschuiven, maar op dit moment is het orderboek nog goed gevuld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.