Home

Achtergrond 164 x bekeken

Zwijn loopt motorrijder omver

Een 29-jarige motorrijder uit Beekbergen is vrijdag gewond geraakt door een aanrijding met een wild zwijn. Het dier heeft de aanrijding overleefd, aldus de politie.

De motorrijder zag het varken vanuit het bos de weg op lopen. Hij remde af en week uit, maar plotseling dook nog een groep zwijnen op. De bestuurder kon een aanrijding met één van de dieren niet meer voorkomen. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Wilde zwijnen veroorzaken de laatste tijd veel overlast en gevaarlijke situaties door pardoes wegen over te steken. Staatsbosbeheer is samen met gemeenten en jagers bezig om maatregelen te nemen die moeten voorkomen dat de dieren uit de Veluwse bossen komen op zoek naar voedsel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.