Home

Achtergrond

Zes Indiase kinderen dood door vervuilde melk

Zes kinderen zijn overleden na het drinken van vervuilde melk op een school in het oosten van India.

Dat hebben functionarissen van de in de deelstaat Jharkhand vandaag gemeld. Meer dan zestig kinderen zijn ziek geworden. Ruim dertig kinderen liggen nog in het ziekenhuis, van wie negen in kritieke toestand.

De kinderen in de leeftijd van acht tot dertien jaar kregen donderdagavond buikpijn en moesten overgeven na het drinken van de melk op een school, die met bijstandsgeld wordt gerund. "Nooit gedacht dat gratis onderwijs en gratis eten de dood zou worden van mijn zoon'', aldus een vader. Enkele leraren zijn geschorst, omdat zij verantwoordelijk waren voor het bereiden van het eten en drinken op de school.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.