Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Zeker 17 buitenlandse doden in Mumbai'

Zeker zeventien buitenlanders zijn omgekomen door het geweld in de Indiase stad Mumbai.

Dat blijkt uit verklaringen vandaag van functionarissen uit India en landen waar de slachtoffers vandaan komen.

"Onder de doden zijn drie Duitsers, een Japans staatsburger, een Canadees en een Australiër'', zei de Indiase minister voor Binnenlandse Veiligheid M.L. Kumawat. Hij zei dat op basis van berichten van commando's die slag leverden met militanten in twee hotels en een joods cultureel centrum.

In het centrum werden vrijdag de lijken van vijf Israëliërs aangetroffen door commando's die het complex hadden bestormd, meldde de politiechef van Mumbai.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat zeker twee Amerikanen zijn omgekomen. Ook twee Fransen zijn zeker gedood, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner. Verder zijn een Singaporees en een Brits-Cypriotische zakenman omgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.