Home

Achtergrond 177 x bekeken

Zeeland krijgt tunnel bij Sluiskil

De Sluiskiltunnel bij het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen kan worden aangelegd. De financiering door het rijk is rond door de verkoop van de Westerscheldetunnel aan Zeeland.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en de provincie Zeeland hebben dat woensdag bekendgemaakt. De tunnel moet in 2014 klaar zijn.
De tunnel is al lang een vurige wens in Zeeland. De brug die nu over het Kanaal van Gent naar Terneuzen ligt, staat gemiddeld twintig minuten per uur open. Dit zorgt voor veel vertraging. Ook kunnen door de tunnel grotere schepen door het kanaal naar Gent.

Het project wordt onder meer betaald door het Rijk, de provincie Zeeland, het havenschap Zeeland Seaports en de Vlaamse regering. De tunnel is wel 25 miljoen euro duurder geworden door prijsstijgingen in wegen- en tunnelbouw. Het Rijk en de provincie willen dat bedrag delen. In totaal kost de aanleg van de tunnel 275 miljoen. In december besluiten Provinciale Staten of de tunnel er komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.