Home

Achtergrond 244 x bekeken

Winst Henkel gehalveerd

De Duitse producent van consumentenproducten Henkel heeft in het derde kwartaal zijn nettowinst ruim zien halveren tot 101 miljoen euro.

Het resultaat leed vooral onder reorganisatiekosten in verband met de overname van het Amerikaanse bedrijf National Starch.

Henkel verklaarde donderdag echter ook dat het slechtere economische klimaat vat begint te krijgen op het concern. Het bedrijf heeft daarom zijn winstverwachting voor geheel 2008 verlaagd. Henkel gaat nu uit van een stijging van het bedrijfsresultaat van ongeveer 10 procent. Eerder ging de Duitse onderneming uit van een groei van 13 tot 15 procent.

Henkel is bekend van producten als Persil (wasmiddel) en Fa (douchegels). De omzet steeg het afgelopen kwartaal wel fors, met 12 procent tot 3,76 miljard euro, dankzij de bijdrage van National Starch. Henkel nam deze producent van plakmiddelen in april dit jaar over uit de boedel van ICI, het Britse chemiebedrijf dat in handen van AkzoNobel is gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.