Home

Achtergrond 164 x bekeken

Wim Kok opent Week van de Kanker

Oud-premier Wim Kok opent vanmorgen de Week van de Kanker.

De themaweek wordt georganiseerd door het verbond van het Nederlands Kanker Instituut en het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Kok is voorzitter van de Raad van Toezicht van het NKI-AVL.

De Week van de Kanker staat in het teken van het 95-jarig bestaan van het NKI-AVL. In deze periode heeft het verbond een belangrijke rol gespeeld bij het wetenschappelijke onderzoek naar kanker.

Deze week worden er verschillende activiteiten gehouden die met de bestrijding van kanker te maken hebben. Tot en met donderdag staat daarbij iedere dag een andere doelgroep centraal: patiëntenverenigingen, bedrijven, huisartsen, en studenten. Woensdag is er ook voor huisartsen een nascholing over prostaatkanker.

De Week van de Kanker wordt zaterdag afgesloten met een open dag waarop het publiek alles te weten kan komen over het werk van het NKI-AVL.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.