Home

Achtergrond

Westlandse jeugd eet te weinig groente en fruit

CDA Westland is ontsteld over een onderzoek waaruit blijkt dat zelfs de Westlandse jeugd te weinig groente en fruit eet.

De gemeente zou in antwoord hierop meer aan promotie van agf moeten doen en dan met name de promotie van Westlandse producten. GGD Zuid-Holland onderzocht de leefstijl van kinderen tot en met 12 jaar. De jeugd in het Westland bleek op sportgebied goed te scoren, maar niet toe te komen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit.

CDA Westland vindt dat de gemeente er voor moet zorgen dat alle Westlandse basisscholen gaan meedoen aan het programma Schoolgruiten van AGF Promotie Nederland. Tevens vraagt de raadsfractie om de gebiedsmarketing van de gemeente te combineren met promotie en subsidiëring van de eigen Westlandse producten zoals de snoeptomaatjes en snoepkomkommers, ten behoeve van de basisschoolleerlingen in het Westland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.