Home

Achtergrond 162 x bekeken

Werkvermogen in tuinbouw loopt terug

De arbeidsproductiviteit op tuinbouwbedrijven kan omhoog.

Niet alleen door het verzuim nog verder terug te dringen, maar door het werkvermogen van de medewerkers op te krikken.

Het werkvermogen is de mate waarin een werknemer lichamelijk en geestelijk in staat is te werken. Stigas gaat de komende twaalf maanden het werkvermogen van duizend werkenden in de agrarische sectoren meten. Dat gebeurt met de Werkvermogensmonitor, die een exact getal kan verbinden aan het werkvermogen en indirect ook aan de lopende arbeidsproductiviteit van werknemers en van bedrijven.

Het project is onder meer ingegeven door het feit dat de Nederlandse beroepsbevolking vergrijst. In de tuinbouw weegt dat extra door, omdat door de aard van het werk het verzuim onder werkenden ouder dan 45 sneller toeneemt dan in andere sectoren.

Werkgevers die aan de gratis doormeting van hun personeel willen meedoen kunnen zich melden bij Stigas via www.werkeninbalans.nl. De Werkvermogensmonitor van Stigas wordt begeleid door onder andere de Erasmus Universiteit en financieel gesteund door het ministerie van SZW.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.