Home

Achtergrond 1 reactie

Wellink: crisis treft zwaksten het hardst

De financiële crisis treft de zwakkeren op de arbeidsmarkt het hardst. Daarvoor waarschuwt president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) in een vrijdag gepubliceerd vraaggesprek met DNB Magazine.

"Als de werkloosheid toeneemt, komen de laaggeschoolden en de minder weerbaren het eerst in de problemen. Niet alleen op de arbeidsmarkt, maar ook op allerlei andere terreinen. Zij worden het hardst geraakt door deze crisis'', aldus Wellink. Bovendien betreft het volgens de centralebankpresident een groep die over minder financiële buffers beschikt.

De Nederlandse economie als geheel kan volgens Wellink wel tegen een stootje. ''We komen uit de sterkste groeiperiode in decennia, zitten op het hoogste welvaartsniveau uit onze geschiedenis.'' Maar hij bestrijdt dat Nederland het beter doet dan omringende landen. ''Nederland heeft een open economie, en is gevoeliger voor wat er in de buitenwereld gebeurt.''

''Ik gebruik het woord recessie niet zo graag'', zegt Wellink. Maar hij sluit niet uit dat de economie in Europa 'enige krimp' zal vertonen. Aan de andere kant zal de inflatie die begin dit jaar hoog dreigde op te lopen, nu juist afnemen als gevolg van een lagere vraag naar goederen en diensten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    niks geen nieuws onder de zon,de witte boorden hebben geen kreuk

Of registreer je om te kunnen reageren.