Home

Achtergrond 173 x bekeken

Weer patstelling in EU over gensoja

De Europese landbouwministers hebben woensdag geen akkoord kunnen bereiken over het op de markt toelaten van een nieuwe soort genetisch gemanipuleerde soja.

De verdeelheid over dit onderwep leidde tot een patstelling. Dat betekent dat de Europese Commissie de knoop door zal hakken. Die volgt waarschijnlijk het positieve advies van de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA, zoals dat in voorgaande gevallen ook gebeurde.

Minister Gerda Verburg van Landbowu stemde in Brussel voor, maar legde wel een stemverklaring af waarin ze de zorgen uitte die in de Tweede Kamer leven over genetisch gemanipuleerde producten. Ze had dat vandaag in een spoeddebat beloofd.

Verburg vindt dat de discussie over het onderwerp "uit de taboesfeer'' moet komen. Daarbij moet volgens haar zowel naar de risico's als de kans worden gekeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.