Home

Achtergrond 191 x bekeken

Wedden op duiven verboden

De organisatie van de Dutch Open voor duiven mag tijdens de wedstrijden geen weddenschappen om geld meer houden.

Gebeurt dat nog wel, dan zal justitie daartegen optreden. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie laten weten in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren. Het wedden op de uitslag van duivenwedstrijden is volgens de bewindsman een sportprijsvraag waarvoor een kansspelvergunning is vereist. Alleen De Lotto heeft zo'n vergunning.

De Dierenbescherming had ook al flinke kritiek geuit op de eenhoksrace die op Werelddierendag werd gehouden. De organisatie keerde zich niet alleen tegen de geldprijzen die er te winnen waren, maar vooral tegen het feit dat de wedstrijd ongeveer 1600 jonge duiven het leven heeft gekost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.