Home

Achtergrond 6 reacties

'Waterschappen gaven 5 miljoen uit aan interimmers'

Waterschappen geven flinke bedragen uit aan salarissen voor interim-managers. In 2007 kostten 38 extern ingehuurde managers bij elkaar ruim 5 miljoen euro. Dat bleek zaterdag uit onderzoek van RTL Nieuws.

Met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur verzamelde RTL de inkomensgegevens van de afgelopen jaren. De managers bij waterschappen worden regelmatig langer dan zes maanden ingehuurd, soms wel twee tot vijf jaar. Hun kosten variëren van gemiddeld 10.000 tot 30.000 euro per maand.

Het Hoogheemraadschap Delfland gaf vorig jaar het meest uit aan tijdelijke managers. Drie externen kostten vorig jaar volgens RTL in totaal 670.000 euro. De secretaris-directeur, Frits Spaak, had de dagelijkse leiding van het waterschap vijf jaar lang op interim-basis (2003-2008). Hij incasseerde ongeveer 300.000 euro per jaar.

Ook waterschap Hollandse Delta en Wetterskip Fryslan gaven tonnen uit, respectievelijk 250.000 euro per jaar voor een interim-afdelingshoofd (2005-2008) en 330.000 euro per jaar voor secretaris-directeur Marc Koster (2006-2008). Een vaste secretaris-directeur zou tussen de 100.000 en 150.000 euro per jaar kosten. De fracties van het CDA en de GroenLinks in de Tweede Kamer hebben het kabinet om opheldering gevraagd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klaas

  Onzin dat er geen goed personeel kan worden gevonden. Er is zeker geen tekort aan interim-managers, want die zijn altijd op korte termijn te benoemen.
  Dit wekt echter de schijn van vriendjespolitiek.

 • no-profile-image

  Usmie

  Ik ken nog boeren genoeg die een zo'n interim-baantje voor minimaal 6 maanden zoeken. Het water staat ze aan de lippen; dat wordt pompen of verzuipen!!! Wat een verkwisting van gemeenschapsgeld!!!

 • no-profile-image

  R.G.

  Die mensen zijn hun geld dubbel en dwars waard.
  Moet eens kijken wat er van het waterbeleid terecht is gekomen? Iedereen roept hosanna!! Toch?

 • no-profile-image

  gert

  dan moeten ze wel de mensen wegsturen die niet capabel blijken te zijn,want die staan natuurlijk ook nog op de loonlijst, want dan kost het nog meer

 • no-profile-image

  freek

  wat een gelul over interim-managers, als de vaste medewerkers niet bekwaam zijn hadden ze nooit aangenomen mogen worden, want voor zo'n groot bedrijf moeten die mensen zeker zo bekwaam zijn .
  en waterschap hoeveel geld hebben jullie in het buitenland en hier op de bank staan staan?????????///doet je best.

 • no-profile-image

  Antoine van de Kruijs NVP - Zuid

  Voor alle bestuurders betaald met gemeenschapsgeld, moet dus de Balkenende-norm gelden!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.