Home

Achtergrond

Wal-Mart blijft klanten trekken

De Amerikaanse detailhandelaar Wal-Mart Stores heeft weinig last van de teruglopende bestedingen van Amerikaanse consumenten.

Dankzij lage prijzen en kortingsacties trok de prijsvechter in het afgelopen kwartaal ondanks de moeilijke economische omstandigheden weer meer klanten naar zijn winkels.

Wal-Mart maakte donderdag bekend dat de omzet in het derde kwartaal is gestegen tot 98,6 miljard dollar (78,7 miljard euro), 7 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst kwam met 3,14 miljard dollar (2,5 miljard euro) 10 procent hoger uit dan een jaar eerder.

”Ondanks de wereldwijde economische problemen blijven de winst en omzet solide groeien. We zijn dan ook optimistisch over de komende kerstperiode”, aldus bestuursvoorzitter Lee Scott. Wal-Mart verwacht in het laatste kwartaal van het jaar 1 tot 3 procent meer te zullen verkopen dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.