Home

Achtergrond 219 x bekeken

Vleesconcerns lijden onder kredietpositie

In een wederom vrij heftige beursweek kwamen de vleesconcerns uit de bus als grote verliezers.

Tyson Foods verloor 31 procent aan beurswaarde, concurrent Smithfield Foods zelfs 35,9 procent. Op maandag bleek dat Tyson Foods 50 procent meer winst had gemaakt door goede verkopen van de rund- en varkensvleesdivisies.

De pluimvee-divisie leed echter onder dure voerkosten, terwijl de totaalomzet achterbleef bij verwachtingen. Bovendien stapelde het ene na het andere negatieve bericht over de economie op, terwijl Rusland bekendmaakte 300.000 ton minder kippenvlees te importeren. Dinsdag verlaagden analisten hun verwachtingen voor met name Tyson Foods, omdat diens schuldenpositie zich vermoedelijk leent voor een op dit moment dure herfinanciering. Smithfield is met een verlies van 77,7 procent op jaarbasis de opvolger van Case New Holland als drager van de rode lantaarn in de AgD-beursindex.

ADM zag de koers na het bekendmaken van een recordomzet stijgen. Het bedrijf sloot ook een partnerschap met Grupo Cabrera voor de exploitatie van twee Braziliaanse ethanolfabrieken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.