Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

Vlaamse premier gaat gft promoten

Premier Kris Peeters van de Vlaamse regering, die tevens minister van landbouw en visserij is in Vlaanderen, krijgt vandaag een eredoctoraat van de universiteit van Moskou als dank voor zijn inspanningen voor goede economische relaties tussen Rusland en het Nederlandstalige gedeelte van Belgie.

Peeters zal in Moskou vooral de Vlaamse groenten en fruit gaan promoten en in het bijzonder de export van Vlaamse appels en peren naar Rusland, zo verklaarde hij vanochtend op de Vlaamse radio (VRT). Peeters wees erop dat eenderde van alle peren die Rusland invoert, afkomstig is uit Vlaanderen.

"Die export moeten we behouden en eventueel nog zien uit te breiden", zei Peeters. Hij verwees ook naar de problemen die Nederland ondervindt met de groenten- en fruitexport naar Rusland. Peeters verklaarde tevreden te zijn dat de Russen hun vertrouwen in de Vlaamse groenten en fruit hebben behouden. Hij prees de Vlaamse telers omdat ze zich nauwgezet aan de strenge productievoorwaarden houden.

Jan Schils

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    Mensen bij AGD, maak AUB niet meer de fout om GFT (Groenten fruit en tuinafval) te verwaren met de hoogwaardige AGF producten (Aardappelen groenten en fruit) te verwarren. Dit artikel is al de tweede deze week!

Of registreer je om te kunnen reageren.