Home

Achtergrond

Vietnamese boeren brengen levende have op het droge

Vietnamese boeren in de buurt van Hanoi brengen hun levende have in veiligheid.

Het gebied is getroffen door de ergste overstromingen in dertig jaar. Er zijn zeker 22 mensen door de overstromingen omgekomen. De Vietnamese autoriteiten maken zich ernstige zorgen over dreigende epidemieën die met het water verspreid worden. Op verscheidene plaatsen staat meer dan een meter water. Boeren proberen op allerlei manieren hun oogst of hun dieren te redden. Sommige boeren houden hun dieren op het dak van de stal op het droge. In Hanoi ontstaan op verschillende plaatsen tijdelijke markten, waar boeren hun waren te koop aanbieden. Foto Nguyen Huy Kham

Felle regenbuien zorgden in het Groningse Boerakker voor deels ondergelopen weilanden. Deze schapen konden de poten nog net droog houden. Foto Alex de Haan

Akkerbouwer Coen de Laat laadt in het Noord-Groningse Garsthuizen met de heftruck uien. De maatschap teelt 7 hectare uien en kent dit jaar een opbrengst van 500 ton. De prijs is momenteel met 5 cent per kilo slecht. "Ik zie de markt helemaal niet zitten", legt vader Eddie de Laat uit. "En ik verwacht ook geen opleving meer. De productie is groot en de stemming is slecht. Jammer, doe je niks aan. Als ik de ruimte dan kan gebruiken voor aardappelen en gereedschap is de keuze snel gemaakt." Volgende week wil hij alle uien kwijt zijn. Foto Jan Bouwman

Bezoekers bekijken de producten van pluimveestalinrichtingsfabrikant Big Dutchman op de beurs Eurotier. Het beurscomplex van Hannover staat tot en met vrijdag in het teken van deze beurs die een ontmoetingsplaats is van deskundigen uit de gehele wereld. Foto EuroTier

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.