Home

Achtergrond 4 reacties

Vetcorrectie misschien voor alle veehouders

De vetcorrectie van 1,5 procent in 2009 moet ten goede komen aan alle melkveehouders.

Minister Verburg probeert dat met Brussel te regelen. Fracties van PvdA, VVD en CDA vroegen vanochtend of de vetcorrectie uitgesmeerd kan worden naar alle veehouders. Volgens het vorige week in Brussel bereikte akkoord, waarop de Kamer terug blikte, komt de vetcorrectie alleen toe aan veehouders met melk boven een bepaald vetgehalte. In een reactie zei Verburg het "fair" te vinden dat alle melkveehouders hiervan kunnen profiteren.

De fracties van PvdD, SP en GroenLinks uitten scherpe kritiek op de quotumverruiming. Deze pakt volgens die fracties slecht uit voor het milieu. Zij zijn blij dat het de minister niet gelukt is een verruiming van 2-3 procent tot stand te brengen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jannie

  Minster Verburg is niet fair, de vetoverschrijders hebben voor deze extra melk gezorgd en daar veel melk voor moeten inleveren, dus nu het van 0.18 naar 0.09 gaat, horen de vetoverschrijders extra te mogen leveren.

 • no-profile-image

  Boerin

  @ Jannie, Gelderland, Hoezo, hebben de overschrijders voor extra melk gezorgt? Zij hebben in het verleden ook goedkoper quotum kunnen kopen, omdat er toch betaald werd naar vetreferentie? als je dat wilt beoordelen, kom je in onredelijke argumenten, Nee, gewoon allemaal of geen een!!!

 • no-profile-image

  evert

  als er geen vet overschrijders waren geweest was er in het verleden al veel meer melk geweest . hadden we nooit een hoge melk prijs gehad door krapte

 • no-profile-image

  Berend

  Terecht iedereen de zelfde rechten

Of registreer je om te kunnen reageren.