Home

Achtergrond

Verzet tegen proef met megastal

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Noord-Holland is tegen het plan van gedeputeerde Jaap Bond (Landbouw) voor een proef met een megastal. Statenlid Peter van Poelgeest (PvdD) stelde vandaag tijdens de Statenvergadering in Heiloo dat zo'n proef overbodig is.

Bond zei onlangs tijdens een ontmoeting met agrarische jongeren dat hij voor een proef is omdat je zo kunt onderzoeken hoe de megastal uitpakt voor het welzijn van dieren. Volgens Van Poelgeest is dat helemaal niet nodig, omdat dit onderzoek landelijk al is uitgevoerd.

De PvdD voelt zich gesteund door paus Benedictus,, die al in 2005 in een interview zei dat mensen respectvol moeten omgaan met dieren. "Het benutten van dieren op industriële wijze acht de paus een degradatie van levende wezens tot dingen'', aldus Van Poelgeest, die eraan toevoegde dat deze boodschap een gedeputeerde van CDA-huize toch zou moeten aanspreken.

Volgens een woordvoerster van de provincie heeft Noord-Holland nog geen standpunt ingenomen over de bouw van megastallen. Ondanks plannen voor een grote kippenhouderij in Middenmeer (1,6 miljoen slachtkippen) is er officieel nog geen aanvraag binnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.