Home

Achtergrond

'Vervoer voor gehandicapten scoort onvoldoende'

Het gehandicaptenvervoer in Nederland is zwaar onder de maat.

Dat stellen maandag althans tweehonderd mensen in een onderzoek van Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). De leden gaven het vervoerssysteem Valys gemiddeld een 4,8. Mensen met een spierziekte kunnen in veel gevallen geen gebruikmaken van trein en bus en zijn aangewezen op aangepast vervoer. De ondervraagden beoordelen dat systeem als onbetrouwbaar. Busjes zijn soms meer dan een uur te laat en taxibussen komen weleens helemaal niet opdagen.

De ondervraagden bekritiseren ook de "extreem lange reistijden''. Die ontstaan doordat ritten worden gecombineerd waardoor mensen vaak met omwegen reizen. VSN vraagt in een brief aan staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) om een onderzoek naar het slechte functioneren van het systeem. Bovendien wil de vereniging dat gedupeerde reizigers een compensatie krijgen bij een wanprestatie van de vervoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.