Home

Achtergrond 376 x bekeken

'Verplaatsing uit Brabants reconstructiegebied succes'

Vanuit het Brabantse reconstructiegebied Kempenland zijn of worden 24 intensieve veehouderijbedrijven verplaatst naar landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s).

Ook willen 36 ondernemers in het gebied hun bedrijf beëindigen. Dat blijkt uit een inventarisatie in opdracht van de reconstructiecommissie.

De gemeente Eersel, één van de zeven betrokken gemeenten, spreekt over successen. Inmiddels zijn er in het gebied 28 bedrijven daadwerkelijk gesaneerd. Dit is onder andere met behulp van de Ruimte voor Ruimte-regeling gebeurd.

Drie bedrijven hebben inmiddels gebruik gemaakt van de verplaatsingsregeling. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reconstructie ligt in Kempenland bij het regionale streekhuis. De betrokken partijen komen hier samen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.