Home

Achtergrond 8 reacties

’Verkiezingen waterschap valse democratie’

De verkiezingen voor nieuwe waterschapsbesturen, die deze maand plaatshebben, is valse democratie.

Waterschappen maken namelijk geen beleid, maar voeren elders bepaald beleid uit. Er bestaan geen liberale gemalen of socialistische sluizen.

Dat stelt planoloog Sander Meijerink van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Meijerink is deskundige in waterbeheer. Hij vindt waterschappen belangrijk en stelt dat ze heel nuttig werk doen. Maar burgers laten kiezen wie in het bestuur van hun waterschap komt, is volgens hem zinloos. Meijerink zal daarom zelf niet gaan stemmen tussen 13 en 25 november.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  marco

  de Heer meyerink heeft volkomen gelijk ik spreek uit ervaring 95% zit op de puchs enkele kunnen meepraten het waterschap en ook besturen daar van.

 • no-profile-image

  Rinie

  Laat het besturen van waterschappen over aan mensen die met vereende kracht het evenwicht in de natuur behartigen. En de biodiversiteit bevorderen en terugwinnen. Want daar is nu veel schade aan verricht en waterzuivering als gevolg van de veehouderij kost jaarlijks 2.1 miljard Euro. Dat terugwinnen van biodiversiteit is in het belang van burger, boer, dier, bodemgesteldheid, landbouwgewas, water, (natuur)gebieden.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Verkiezingen zijn leuk, maar de uiteindelijke zeggenschap ligt bij Rijkswaterstaat

 • no-profile-image

  melkboer

  Helemaal mee eens. Als (vertegenwoordigers van) politieke partijen zich met waterbeheer gaan bemoeien, dan wordt het letterlijk en figuurlijk aanmodderen.

 • no-profile-image

  jaja

  En hoeveel kost het waterschap om jou stront te zuiveren, dinie ?? Veel meer dan die 2.1 miljard........

 • no-profile-image

  Lot

  Rinie, de kerntaak van het waterschap is waterbeheer, zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin. Natuurontwikkeling kan daar soms in meegenomen worden.

 • no-profile-image

  common

  Biodiversiteit; het nieuwe modewoord van de milieuactivisten, kritiekloos nagebouwd door de onwetende burger. Misa8schien beter eens zelf bij de boer gaan kijken Rinie? kun je over die andere oneliners ook eens even uitleggen waar je het eigenlijk over hebt

 • no-profile-image

  ok

  Laat het besturen van de waterschappen aan boeren en vakmensen over en zeker niet!!! aan politieke partijen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.