Home

Achtergrond 2 reacties

'Verkiezingen waterschap niet meer in huidige vorm'

Na de uitslag van de waterschapsverkiezingen moet er eens goed nagedacht worden over de vorm waarin de verkiezingen in de toekomst plaats moeten vinden.

Dat zegt Sybe Schaap, voorzitter van de Unie van Waterschappen en dijkgraaf van Waterschap Groot Salland. "We kunnen niet zeggen dat de verkiezingen goed verlopen zijn. Dat begon met het verbieden van stemmen via internet. Daar was ons hele systeem op afgestemd. Het schriftelijk stemmen is niet voor herhaling vatbaar."

Schaap wil nog niet op de zaken vooruit lopen voordat de uitslag bekend is, maar heeft al wel nagedacht over de toekomst. "We moeten kijken naar andere alternatieven. Dan denk ik bijvoorbeeld aan ouderwets stemmen met het rode potlood. Maar we kunnen het bestuur ook laten kiezen door de Eerste Kamer. Of alle stemmen geborgd maken, zoals die er nu al zijn voor onder andere de landbouw en het bedrijfsleven."

Over de opkomst kan Schaap nog niks zeggen, maar hij gaat er wel vanuit dat die lager is door het verbieden van internetstemmen.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rop Gonggrijp

  > Over de opkomst kan Schaap nog niks
  > zeggen, maar hij gaat er wel vanuit dat
  > die lager is door het verbieden van
  > internetstemmen.

  Interessant genoeg was de opkomst in de waterschappen waar men eerder met internetstemmen heeft gexperimenteerd juist _lager_ dan ooit. Zie ook:

  http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/Opkomstverhogend

 • no-profile-image

  Leon FNV

  Niet stemmen is belachelijk. Stemmen geeft inspraak! Ook was Internetstemmen best mooi geweest. Wat dat wijvertrouwenstemcomputersniet.nl ook zegt, het had toch zeker gezorgd voor meer meedenkende boeren burgers en buitenlui

Of registreer je om te kunnen reageren.