Home

Achtergrond 141 x bekeken

Verkeerslichten irriteren weggebruikers

Weggebruikers irriteren zich vaak aan verkeerslichten.

De meeste mensen ergeren zich aan de lange wachttijd (vooral in de nacht) en aan een rood verkeerslicht terwijl er geen ander verkeer is. Met stoplichten die te kort op groen staan zijn automobilisten ook niet blij. Dat blijkt vandaag uit een enquête van de ANWB onder ruim 750 leden.

Uit het onderzoek blijkt dat verkeerslichten die te lang op rood staan onveilig rijgedrag uitlokken. De ondervraagden spreken over door rood rijden, extra gas geven, langzamer rijden of een omweg maken via een sluiproute om een verkeerslicht te omzeilen.

Volgens de ANWB is het belangrijk stoplichten af te stemmen op het verwachtingspatroon van de weggebruiker. De bond vindt dat wegbeheerders moeten luisteren naar de verhalen en ervaringen van de weggebruikers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.