Home

Achtergrond 3 reacties

Verhagen bang voor protectionisme VS

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vreest dat de Verenigde Staten zich na de verkiezingsoverwinning van Barack Obama protectionistisch gaan opstellen. Dat zei de bewindsman vrijdagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

Door de vele interne problemen waarmee president Obama te maken krijgt, zoals de kredietcrisis en de oplopende werkeloosheid, kan de VS zich naar binnen keren, meldde de minister. Om dit te voorkomen zou Europa vaker samen moeten optrekken als partner van de VS en vaker zelf actie ondernemen in bijvoorbeeld Afghanistan en het Midden-Oosten. Verhagen zei het probleem al met Europese collega's besproken te hebben.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Het schoothondje van Amerika zegt ook weer eens iets erg logisch. Het is al helemaal niet meer moeilijk om de leugens te zien in de woorden van deze willige slaaf.
  Hij is bang dat Amerika meer voor zich zelf kiest en daarom moeten we vooral meer Amerika volgen in oorlog voeren, meer actie meer oorlogs industrie en vooral geen enkel Nederlandsbelang meer vertegenwoordigen.
  Gelukkig is hij gelovig, niet dat ik dat ben, maar wat zal die bang zijn en worden, slaap je nog wel Maxime met al je geheime agenda´s.

 • no-profile-image

  gert

  hoeft hij niet bang voor te zijn,dat gebeurt gewoon

 • no-profile-image

  vrijgezel

  Hoelang moeten de amerikanen hier puin ruimen voordat maxime z'n broek gaat ophouden?

Of registreer je om te kunnen reageren.