Home

Achtergrond 1 reactie

Vereniging Eigen Huis vindt Rabo-voorstel onnodig

Het voorstel van de Rabobank om huiseigenaren te verplichten zich te verzekeren tegen dalingen van de huizenprijzen, kan niet op goedkeuring rekenen van de Vereniging Eigen Huis.

De VEH noemt het een sympathiek plan, maar niet nodig voor de Nederlandse markt, omdat hier al de Nationale Hypotheek Garantie bestaat. Dat liet een woordvoerder van de VEH vandaag weten.

Bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van de Rabobank wil dat minister Wouter Bos van Financiën snel maatregelen neemt om de onrust onder Nederlandse huizenbezitters weg te nemen. Dat zei Heemskerk tegen de Volkskrant.

"Heemskerk maakt ten onrechte een vergelijking met de situatie in Amerika en Spanje. In Spanje is een huizenoverschot, in de VS zijn problemen met hypotheken. Dat is in Nederland niet aan de orde'', aldus woordvoerder Hans André de la Porte van Eigen Huis.

De VEH vindt het voorstel van Heemskerk "symptoombestrijding''. De vereniging ziet meer in verhoging van het maximale garantiebedrag van de Nationale Hypotheek Garantie van 265.000 naar 350.00 euro. Hiermee wordt 80 procent van de huizenmarkt afgedekt. Ook pleit de VEH voor verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 3 procent. Het huidige hoge percentage is te vaak een drempel om te verhuizen en leidt tot vermogensverlies.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dit voorstel is alleen in het belang van de rabobank,bovendien zou iedereen rustig een te duur huis kunnen kopen want je bent toch verzekerd

Of registreer je om te kunnen reageren.