Home

Achtergrond 1 reactie

Veredelaars moeten investeren in biologisch zaadgoed

De Nederlandse veredelingssector moet meer investeren in de biologische sectoren.

Die oproep deed directeur-generaal Annemie Burger vandaag in Leiden aan veredelingsbedrijven en kennisinstellingen tijdens een symposium van het Technologisch Topinstituut Groene Genetica.

De topambtenaar hield een hartstochtelijk pleidooi voor nieuwe biologische gewassen die beter resistent zijn tegen ziekten. Volgens Burger is de sector in Nederland wellicht te klein om daarvoor grote investeringen te doen. "Maar er is ook nog een buitenland. Waarom hebben we dan niet een toonaangevende positie voor de veredelingsbedrijven in de biologische sector?"

Burger zei te hopen dat de samenleving op termijn nieuwe veredelingstechnieken zoals cisgenese gaat accepteren en waarderen. Bij cisgenese wordt met behulp van soorteigen genen een specifieke eigenschap ingekruist. Volgens Burger heeft de sector alle eigenschappen om bij innovaties voorop te lopen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    E.T.

    En hoe valt dit te rijmen met de opmars van exotische planten en uitheemse dierensoorten. Misschien is een nieuwe generatie, milieu vriendelijker, breedwerkende pesticide ook een gat in de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.