Home

Achtergrond 2 reacties

Verdwenen bestuurders verziekten sfeer in PVV

Bestuurders hebben ook na hun vertrek de sfeer in het bestuur van het Productschap Vee en Vlees nog negatief beïnvloed.

Dat blijkt uit het advies van Sjors Kruiper aan het PVV-bestuur. Het advies is vorige week aan het bestuur uitgebracht. Aanvankelijk wilde het productschap het volledige advies niet openbaar maken. Dat is gisteravond alsnog gebeurd nadat Boerderij en enkele andere media een beroep hadden gedaan op de Wet openbaarheid bestuur.

Kruipers advies is geen uitgeschreven tekst, maar een puntsgewijze opsomming van factoren, waarnemingen, feiten en adviezen.
In een analyse van de niet al te harmonieuze samenwerking in het bestuur meldt Kruiper onder andere de 'na-effecten periode Tazelaar'. In de tekst ontbreekt een toelichting, maar het is algemeen bekend dat Tazelaar, PVV-voorzitter tot mei 2002, geen al te makkelijke en zeer dominante persoonlijkheid was.

Ook spreekt Kruiper van het 'compromisloos optreden' van de vorige voorzitter van de Nederlandse Varkenshoudersvakbond en tevens PVV-bestuurder, Willy van Gemert. Dat optreden heeft de succesvolle opkomst van de NVV "verguisd". Andere factoren die Kruiper opsomt zijn het moeizaam functioneren van LTO Nederland onder voorzitter Doornbosch, de succesvolle maar "niet bewonderde" opkomst van Vion, waarvan de eigendomsstructuur "complicerend werkt’’.

Ook stelt Kruiper vast dat PVV-voorzitter Ramekers op "uiterst merkwaardige wijze" is vertrokken. De adviseur legt niet uit waarom Ramekers niet meer aanvaardbaar was voor enkele partijen in het bestuur.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pvv

  Sorry hoor maar Willy van Gemert heeft er wel voor gezorgt dat de PVV heffing drastisch verlaagt is en dat de boeren meer macht hebben over HUN geld. Dit in tegenstelling tot LTO/VION die de tarieven NIET wilde verlagen en dat iedereen maar kan beslissen over boerengeld, behalve de boeren. Wie betaalt, bepaald !!! Hulde voor Willy die grootste succesen voor de boeren heeft behaald binnen het PVV. Het is beslist niet gemakkelijk geweest om te zorgen voor meer macht van de boeren binnen het PVV aangezien niemand daar opkomt voor de belangen voor de boeren, zelfs LTO niet!!! Willy als je dit leest, en dat doe je vast, bedank nog !!

 • no-profile-image

  kippenboer

  zie je wel!!!!!!
  afschaffen die produktschappen, dan kan de boer mischien een klein beetje verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.