Home

Achtergrond 5 reacties

Verburg: teler klaagt niet altijd terecht

”Telers mogen klagen over de prijs die ze krijgen voor hun product, maar als ze niet aan aanbodbundeling doen, kun je je afvragen of ze terecht klagen.”

Dat zegt landbouwminister Gerda Verburg. Verburg greep een bezoek aan de door LNV georganiseerde Dag van de Toekomst in Papendal voor een krachtig pleidooi voor krachtenbundeling door groepen agrarisch ondernemers.

”Dat helpt ze om sterker te staan op de afzetmarkt.” Krachtenbundeling is volgens Verburg ook nodig voor een betere marketing van producten en van de gehele agrarische sector. ”Dat de Nederlandse land- en tuinbouw wereldberoemd is, dat weten veel te weinig Nederlanders. Leg de sector bij wijze van spreken maar eens een week plat en heel Nederland weet hoe belangrijk het werk van boeren en tuinders is.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  We moeten niet denken dat alleen de nederlandse zuivelcooperaties aanbieders zijn. De buitenlandse bedrijven zijn onze concurrenten en die kunnen we nog niet onder controle krijgen omdat de kostprijs in het buitenland lager is dan in nederland. Ook zij mogen in Nederland zuivel leveren dus zij concurreren terecht vanuit hun positie. Daarnaast zullen buitenlandse ondernemingen hun uiterste best doen om de macht van de Nederlandse zuiverbedrijven te breken. Denk aan hetmachtige Danone dat je in heel Europa tegenkomt.

 • no-profile-image

  Marcel

  Laat ze dat tegen Nelie Kroes zeggen!!!
  Het is bittere noodzaak dat we onze afzet bundelen anders worden we uitgemolken.

 • no-profile-image

  Hamp Westland

  Dit is wel makkelijke praat voor een minister. Wat is de praktijk: de supermarkt verlaagt gewoon de prijs voor zuivel, behoudt natuurlijk wel zijn grote marge en wentelt gewoon de prijs af richting de producent. Wil producent A niet tegen deze prijs leveren dan wil uiteindelijk producent Z dit wel. Dit terwijl er in de zuivel geen grotere krachtenbundeling mogelijk is als dat in Nederland plaatsvind. Dit is tegenwoordig dus beleid voeren. Je kunt het ook anders zeggen: misleiden.

 • no-profile-image

  Antonio

  Wat een eeuwigdurend geleuterd over (te) hoge kostprijzen in NL! Uiteindelijk gaat de boer/tuinder zelf akkoord met zijn inkoopprijs. En als het in het buitenland zoveel goedkoper/makkelijker boeren/tuinen/ondernemer/geldverdienen is, wat doe je hier dan nog???
  Wat doet een boer/tuinder trouwens zelf als toeleverancier X een hogere kostprijs heeft dat toeleverancier Y, koopt hij dan (te) duur bij X of toch lekker goedkoop bij Y (net als een supermarkt dus zou doen)?
  Zo zie je maar, uiteindelijk is het toch de markt die het bepaald. Kan je daar niet tegen, ga dan lekker wat anders doen.

 • no-profile-image

  bianka

  Zelf de boel een week plat leggen? En dit zegt Verburg???? Er werden fabrieken platgelegd tijdens de melkactie en Verburg reageerde alleen maar hevig afkeurend!!!!!!!!! Hypocrisie ten top, laat haar maar pleiten bij Kroes dat de fusie doorgaat. Dat zou haar sieren. Dan hebben we wellicht iets meer marktmacht. Het enige doel dat Verburg heeft met ons agrariers is, ons net boven of aan de bedelstaf houden, zodat we alle verzinselen van de overheid slikken als koek.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.