Home

Achtergrond

Verburg overlegt spoedig met vee-exporteurs

Minister Verburg gaat nog deze week in overleg met de door blauwtong getroffen vee-exporteurs.

Dat heeft zij vanochtend de Tweede Kamer toegezegd. Fracties van VVD en CDA vroegen de minister of zij niet toch meer export van fokvee kan toestaan. Er bestaat concrete vraag uit landen buiten de EU. Als deze landen zelf geen bezwaar maken tegen import uit een land met blauwtong moet export mogelijk zijn.

Verburg erkende de nood onder de vee-exporteurs. Zij wil in het overleg met de exporteurs haar bereidheid tonen export toe te staan als derde landen dieren uit Nederland willen importeren. De minister hamerde opnieuw op de garantie die Nederland moet bieden dat alleen gezonde dieren worden geëxporteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.