Home

Achtergrond 1 reactie

Vassiliou: voedselimport moet aan Europese eisen voldoen

Voedsel, dat wordt geïmporteerd in de Europese Unie, moet minstens aan dezelfde eisen voldoen die ín de EU gelden.

Dat heeft eurocommissaris Androulla Vassiliou (gezondheid) gezegd op een bijeenkomst in het kader van de EU-veterinaire week, die momenteel in Brussel wordt gehouden.

Vassiliou sprak over het belang van een goede diergezondheid, óók voor mensen die immers dierlijke producten tot zich nemen. Bovendien zijn sommige dierziekten op mensen overdraagbaar.

De commissaris onderstreepte daarbij de belangrijke rol van dierenartsen en boeren. Zij kunnen een kalender tegemoet zien voor 2009, met voor elke maand een tip om de risico’s op dierziekten te beperken.

Ze memoreerde nog maar eens de Diergezondheidswet, die de Commissie momenteel voorbereidt. De wet, die klaar moet zijn in 2010, komt in de plaats van de huidige versnipperde regels voor interne handel, import, dierziektecontrole, dierlijke voeding en dierenwelzijn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ryan

    typisch europa, iedereen mooet weer aand de europese norm voldoen, zolang er maar genoeg is. wanneer er tekorten zijn dan maakt het niet uit waar het vandaan komt. het is weer "denk eerst om jezelf en dan om iemand anders". waarom zeggen dat voedsel dat in africa is geproduceert onder africaanse regels, die goed zijn voor de afrikanen, niet goed genoeg is voor een europeaan.het is in de WTOregels vast gelegd dat sanitaire en phyto sanitaire regels de wereld handel niet tegen mogen gaan. europa jullie hebben in gestemd met deze regels . nu opeten deze regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.